Doorgaan naar inhoud

Kathy: "Van lelijk tot dik varken: ik werd voor van alles uitgescholden"

Kathy kampte het grootste deel van haar leven met overgewicht. Op de middelbare school werd ze gepest en uiteindelijk belandde ze in een depressie. Tot ze besloot dat het genoeg was. 

Kathy (31): "Ik heb het grootste deel van mijn leven overgewicht gehad. Ik deed wel altijd aan sport. Ik was altijd erg actief. Maar ik hield van eten - vooral van junk food. Ik at cake, ijs, chips en snoep. Ik at het allemaal en ik at véél. Dit alles bij elkaar was niet goed voor mijn gezondheid en gevoel van eigenwaarde."

"Ik werd voor van alles uitgescholden, van lelijk tot dik varken." 

Gewichtstoename

"Op de middelbare school werd ik regelmatig gepest om mijn uiterlijk. De groep die me het meest pestte waren de "sporters" van de school, de populaire kinderen. Ik werd voor van alles uitgescholden, van lelijk tot dik varken. Dit gebeurde elke dag en de hele dag door."
"Ik was bijna 30 en zat bij de dokter voor een depressie, toen ik besloot dat ik iets wilde veranderen."

Na het VWO ging ik studeren aan de universiteit en werkte ik daarnaast parttime. Toen werd ik al snel heel zwaar. Nu had ik niet meer de tijd om actief te zijn en mijn eetgewoonten bleven hetzelfde. Al deze factoren samen zorgden voor een enorme gewichtstoename. Ik bleef semi-actief door naar de sportschool te gaan, maar het was lang niet genoeg om mijn inname van slecht voedsel te compenseren.

"Ik wilde weten hoe het was om naar mijn eigen spiegelbeeld te kijken en niet ineen te krimpen" 

Dit heeft jaren geduurd. Totdat het genoeg was. Ik was bijna 30 en zat bij de dokter voor een depressie, toen ik besloot dat ik iets wilde veranderen. Ik wilde weten hoe het was om kleren te kopen en niet te huilen in de kleedkamer omdat niets zou passen. Ik wilde weten hoe het was om naar mijn eigen spiegelbeeld te kijken en niet ineen te krimpen. Ik wilde weten hoe het was om af te slanken en niet weer aan te komen." 

"Nooit bereikte ik mijn droomgewicht" 

De SkinnyLove store in Antwerpen

"Want ik had álles geprobeerd. Alles behalve een maagoperatie, want dat ging mij te ver. Maar ik heb mezelf uitgehongerd met elk dieet van de planeet. Steeds viel ik af, maar nooit bereikte ik mijn droomgewicht. Altijd kwamen die kilo's terug en vaak nog meer dan toen ik startte. Dat zorgde ervoor dat ik keer op keer opgaf tot ik uiteindelijk in die depressie belandde.

Op een dag kwam ik langs de SkinnyLove store toen ik een dagje Antwerpen deed met een vriendin. Toen ik het zag was het eerste dat ik dacht "Dat is vast weer zo'n mooie belofte die niet werkt en alleen mijn portemonnee lichter maakt." Maar ik stapte tóch naar binnen, want ik had niets te verliezen (behalve al die kilo's!). Ik werd direct vriendelijk geholpen en kreeg een heldere uitleg en – het allerbelangrijkste – géén valse beloften! 

"Langzaamaan gingen de cijfers van de weegschaal omlaag" 

Ik startte met SkinnyLove en bouwde langzaam op. Ik besloot om er geen druk op te leggen en rustig aan te kijken of het wat voor mij zou doen. Na een tijdje begon ik me energieker te voelen. Maar de weegschaal bleef onverbiddelijk: er was nog geen gram af na een paar weken!

Inmiddels had ik mij aangesloten bij de SkinnyLove Community op Facebook en leerde ook via de online coaching van het SkinnyLove team dat ieder lichaam anders is en het echt wel zou komen. Door de ervaringen van andere SkinnyLovers en de tips die ik kreeg, heb ik doorgezet."

Eindelijk dalende cijfers op de weegschaal 

"En gelukkig maar. Want langzaamaan gingen de cijfers van de weegschaal omlaag! Dat is nu een jaar geleden en ik ben zo trots te kunnen zeggen dat ik op mijn droomgewicht ben.

"Ik eet geen junkfood meer en van mijn suikerverslaving ben ik af" 

Heb ik aanpassingen gedaan in mijn voedingspatroon? Jazeker! Ik eet geen junkfood meer en van mijn suikerverslaving ben ik af. Ik eet gezond en geniet daar ook van. Een keer per week houd ik een cheatday, maar ook dan eet ik nooit meer zoals vroeger.

Heb ik daar mijn best voor gedaan? Nee, dankzij SkinnyLove ging dat vanzelf. Niet van de een op andere dag, maar het ging en het blijft. Ik ben nu zo blij dat ik terug een pashokje in durf en mezelf in de spiegel durf te bekijken. SkinnyLove heeft mijn leven veranderd en daar ben ik elke dag nog dankbaar voor!"

Lees ook: De SkinnyLove way of living: op naar je droomgewicht!

 

NAAR DE SHOP

Kathy blijft liever anoniem, we hebben haar naam dus om privacyredenen veranderd.
Vorig artikel Heidi: “Ik kon mijn spiegelbeeld echt niet meer aanzien!”
Volgend artikel Ynske: "Weken later was ik al een paar kilo kwijt"