Doorgaan naar inhoud

Ynske: "Weken later was ik al een paar kilo kwijt"

Ynske had alle diëten al geprobeerd, maar niets lukte. Toen haar orthopeed zei dat ze een nieuwe knieschijf nodig had, wist ze dat er nu echt iets moest veranderen. Op weg naar huis kwam ze langs de SkinnyLove store..

Ynske (39): “Ik moest in de zomer van 2019 naar de orthopeed gaan, omdat ik last had van mijn knie. Zijn advies was dat ik een nieuwe knieschijf moest hebben. Ik was toen 37 en ik wilde helemaal geen nieuwe knieschijf. Ik had geen zin in nog een operatie, want twee jaar daarvoor ben ik maar liefst zes keer geopereerd. Ik heb daar veel last en pijn van gehad dus een nieuwe operatie zag ik totaal niet zitten.

De orthopeed zei me dat het wel zou helpen als ik wat gewicht zou verliezen. Ik wist wel dat ik te zwaar was en besloot toen dat ik er toch echt weer aan moest beginnen.

"Uit bloedonderzoek bleek dat mijn nieren aan het falen waren"

Sinds ik mijn kinderen heb gekregen – nu bijna 13 jaar geleden – heb ik al van alles geprobeerd. Echt álle soorten diëten: intermittent fasting, proteïnedieet, koolhydraatarm, … Het lukte mij niet om af te vallen. Ik heb bovendien ook insulineresistentie, dus dat zorgde er ook voor dat alles wat ik at bleef plakken.

Na een maand een proteïnedieet te hebben gevolgd, was ik tien kilo kwijt. Maar na die maand ben ik naar de dokter gegaan, omdat ik me niet goed voelde. Uit bloedonderzoek bleek dat mijn nieren aan het falen waren. Daar ben ik natuurlijk direct mee gestopt en die kilo’s zaten er in no time weer aan.

Toen ik die dag van de orthopeed naar huis reed, kwam ik langs de SkinnyLove store in Kontich (België) en ik dacht: ‘Misschien moet ik het toch maar eens proberen. Last resort.

"Weken later was ik al een paar kilo kwijt"

De volgende dag ben ik naar binnen gestapt en heeft Nicky mij uitgelegd hoe alles werkt en heb ik een starterspakket aangeschaft. Weken later was ik al een paar kilo kwijt. Ik wist niet wat er gebeurde! Ik voelde mij een stuk beter en ik had meer energie, geen zin meer in zoet, veel minder hoofdpijn: ik was een heel ander mens geworden. Toen wist ik dat ik dit moest blijven doen.

Ik at altijd al gezond, maar was wel verslaafd aan chocolade. Nu eet ik chocolade van 90% cacao, want melkchocolade is voor mij nu veel te zoet. Daarnaast heb ik alle zoet gebannen uit mijn leven en frisdrank drink ik ook niet meer. Een keer in de week gun ik mijzelf een glas whisky of een glaasje cava met mijn man en op feestjes houd ik mij niet in. Dat hoeft ook niet.

Doordat ik me energieker voel, ben ik ook weer meer gaan sporten. Ik sport nu elke dag en ben daar heel gelukkig mee, als ex-topsporter.

"De dame kwam aan met een Small en ik dacht dat ik daar nooit in zou passen"

Ik ben van een maat XL (en van sommige merken XXL) naar een maatje M gegaan. Laatst paste ik in een winkel nog een shortje maat XL aan, maar dat was veel te groot. De dame in de winkel kwam aan met een Small en ik dacht dat ik daar nooit in zou passen. Maar het zat als gegoten. Ik kreeg er tranen in mijn ogen van.

Mijn knie doet geen pijn meer. En die operatie? Die is niet meer nodig! Ik ben onlangs nog naar de orthopeed geweest en die viel bijna van zijn stoel toen hij zag hoe ik ben veranderd.

Ik ben happy en blij, heb veel minder kwaaltjes, voel me heel zelfzeker en bovenal gezond.  Het is me écht gelukt! Dankzij SkinnyLove.

De SkinnyLove Community

Ben je benieuwd naar meer ervaringen van SkinnyLovers en wil je graag mee praten over jouw weg naar een gezond en slank gewicht? Meld je dan nu aan bij onze SkinnyLove Community op Facebook. Hier vind je veel positieve verhalen en ervaringen, recepten, tips & tricks van beginnende en ervaren SkinnyLovers. In de SkinnyLove Community kun je terecht met al jouw vragen en deel je jouw grote en kleine succesjes. Bovendien zorgt Alain voor een boel inspiratie die je niet wilt missen!

Naar de Community>>

Vorig artikel Kathy: "Van lelijk tot dik varken: ik werd voor van alles uitgescholden"
Volgend artikel Dorien: “Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 24 kilo aan”