Doorgaan naar inhoud
'Moet ik afvallen?' deze 6 tekenen vertellen het je

'Moet ik afvallen?' deze 6 tekenen vertellen het je

Stap je net van de weegschaal af en twijfel je of je op een gezond gewicht bent? Dan vertellen deze 6 tekenen jou of het beter is om gewicht te verliezen.

Het getal op de weegschaal zegt jou meestal of je kampt met (ongezond) overgewicht. Maar hoe weet je of je risico loopt op gezondheidsproblemen door je gewicht? 

'Moet ik afvallen?' deze 6 tekenen vertellen het je

Het is pijnlijk om van punt A naar punt B te gaan

Als het pijn doet om dagelijkse activiteiten te doen, zoals naar je auto lopen of de trap opgaan, kan dat een teken zijn dat overgewicht een belasting is voor je gewrichten. Als dat het geval is, kan gewichtsverlies helpen om de druk op je gewrichten te verlichten, wat de pijn zal verminderen. 

Je snurkt het hele huis wakker 

Een belangrijke oorzaak van snurken is overgewicht. Door overgewicht kunnen de spieren van de hals het vet eromheen niet ondersteunen tijdens de slaap. Hierdoor ontstaat er een vernauwing en dus ook gesnurk. Reden om af te vallen. Je huisgenoten zullen je dankbaar zijn. 

Als je dokter zegt dat je een hoge bloeddruk hebt

Het verliezen van een paar kilo kan al helpen om je bloeddruk te verlagen, omdat je hart dan minder hard hoeft te werken om jouw lichaam van zuurstof te voorzien.

Als de dokter zegt dat je cholesterolgehalte te hoog is

Nogmaals, het is niet noodzakelijkerwijs het gewichtsverlies zelf dat helpt, maar eerder de gewoonten die ermee gepaard gaan, zoals het opnemen van gezonde voeding in je dieet en vaker bewegen.

Verandering van beweging en een gezonde eetgewoonte kan de slechte cholesterol verlagen en de goede cholesterol in jouw lichaam verhogen, waardoor het risico op hartproblemen afneemt.

Je hebt prediabetes of type 2 diabetes

Dit is een geval waarin je je arts moet raadplegen, maar als je extreme dorst ervaart of regelmatig moet plassen en je hebt al een paar jaar een hoog BMI, kan dat betekenen dat je diabetes type 2 of prediabetes hebt (wat betekent dat je risico loopt op het ontwikkelen van de aandoening). Goed nieuws: Het is mogelijk om beide aandoeningen om te keren door  gewicht te verliezen. Als je overtollig vet op je lichaam hebt, kan dat invloed hebben op je organen, zoals de alvleesklier. En de alvleesklier is verantwoordelijk voor het opslaan en afgeven van insuline, het hormoon dat de bloedsuikerspiegel van het lichaam regelt. Dus als je dat overtollige vet wegwerkt, kan je alvleesklier beter werken en is hij beter in staat om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden, wat kan betekenen dat je geen diabetes meer hebt. 

Je komt elk jaar een aanzienlijke hoeveelheid aan

Een beetje bijkomen naarmate we ouder worden is volkomen normaal, maar als je elk jaar vijf of meer kilo bijkomt, gaat dat na verloop van tijd aardig oplopen. En voor je het weet, zit je met alle irritante klachten hierboven. Tijd om daar iets aan te doen dus!

Lees ook: 

Afvallen zonder dieet

Wil je graag afvallen, maar niet op dieet? Dat kan! Je hoeft niet te leven op sapjes of maaltijdvervangers. Je kunt nog gewoon koolhydraten eten. De kunst is dat je weet welke stoffen je lichaam nodig heeft en deze op een handige manier binnenkrijgt. SkinnyLove kan je hierbij ondersteunen. Door SkinnyLove elke dag te drinken, heb je:

• minder honger ³ 

• minder trek in zoete dingen ³ 

• en zorgen maar liefst twee vetverbranders er voor dat je afvalt ² 

 afvallen zonder diëten

SkinnyLove is dus geen dieet of maaltijdvervanger! Je kunt gewoon eten en drinkt twee keer per dag je shake met SkinnyLove. Easy peasy én vooral gezond. Je zult merken dat het weinig moeite kost, makkelijk vol te houden is en wanneer bent gestart, helpen we je meer te leren over ingrediënten, zodat wat je eet ook nog eens gezonder is.

Loop je vast? Dan helpen het SkinnyLove team, of onze SkinnyLovers binnen de Facebook Community, je verder om gezond te leven, af te vallen en je vooral fijn te voelen in je eigen lichaam. Bestel jouw SkinnyLove, vol ingrediënten met power en start nu!

 

NAAR DE SHOP

Vorig artikel Afvallen met intermittent fasting: kan dat?
Volgend artikel Intermittent fasting: de zoveelste dieettrend of niet?