Doorgaan naar inhoud
Intermittent fasting: de zoveelste dieettrend of niet?

Intermittent fasting: de zoveelste dieettrend of niet?

Intermittent fasting (of deeltijds vasten) is alweer een tijdje een trend in dieetland. Deze methode die vasten en eten afwisselt volgens een regelmatig schema, belooft een betere gezondheid en gewichtsverlies. Is intermittent fasting nu weer de zoveelste dieettrend?

We hebben in de loop der jaren al veel diëten voorbij zien komen: van Montignac, het proteïne-dieet, punten tellen, koolhydraatarm eten,... Al deze diëten hebben gemeen dat je er wel degelijk van afvalt, maar het gewichtsverlies niet blijvend is zodra je ermee stopt. Om maar te zwijgen over of ze wel gezond zijn voor je lichaam (en geest).

Sinds enkele jaren is intermitterend fasting toegevoegd in het rijtje van afslankmethodes. Het concept van onderbroken vasten is simpel, dat maakt het makkelijk na te leven, zonder dagelijks ingewikkeld calorieën te tellen.

Lees ook: Gewichtverliezen met intermittent fasting: kan dat?

intermittent fasting

Intermittent fasting: de zoveelste dieettrend?

Nou ja, eigenlijk wel. Intermittent fasting is een manier om de calorie-inname te verminderen. Het werkt, omdat mensen na verloop van tijd niet genoeg calorieën binnenkrijgen om aan de energiebehoefte van het lichaam te voldoen. Met andere woorden: je verliest gewicht. 

Wie deeltijd vast, boort niet een of ander geheimzinnig herstelmechanisme aan, maar eet gewoon minder calorieën. Wanneer je je vervolgens volstopt met ongezonde voeding, zal intermittent fasting niet zorgen voor een gezonde levensstijl. En dat is nou juist zo belangrijk!

SkinnyLove

Met intermittent fasting verander je je eetgewoonten namelijk niet. Kies dus liever voor een verantwoord eetpatroon waarbij je langzaam afvalt, zónder dat je inlevert op belangrijke voedingsstoffen. SkinnyLove kan je hierbij helpen.

Liever gegarandeerd, gezond en blijvend afvallen zonder dieet? SkinnyLove is een afslankkuur¹  met 3 gegarandeerde werkingen:

  • Dubbele vetverbrander (2)
  • Minder honger (3)
  • 3-voudig effect dat je zin in zoet vermindert (3) 

 

Vorig artikel 'Moet ik afvallen?' deze 6 tekenen vertellen het je
Volgend artikel Waarom kom je aan tijdens de menopauze?