Doorgaan naar inhoud

Peter had een BMI van bijna 35: "Ik kende alle snackbars in de provincie"

Toen zijn vrouw SkinnyLove kocht, was Peter daar - op z'n zachts gezegd - zeer sceptisch over. Want zo'n 'poedertje' gaat toch niet helpen om af te vallen? Ondertussen kampte Peter al bijna zijn hele leven met overgewicht.

Peter (44): "Ik worstelde al heel mijn leven met overgewicht en had al van alles geprobeerd, dus wat kon zo'n 'poedertje' nu doen? Ik wilde zelfs dat ze het terug zou sturen, omdat ik het allemaal maar onzin vond."

Een BMI van 35

"Ik heb in het verleden veel geprobeerd: vanaf mijn zestiende ben ik gestart met Weight Watchers. Daar ben ik wel mee afgevallen, maar ik kwam steeds weer bij. Ik ben altijd een 'jojo' geweest wat diëten betreft. Met behulp van diëtisten ben ik afgevallen, ook met het proteïne-dieet viel ik af. En altijd kwam ik weer bij.. Het laatste dat ik heb geprobeerd voordat ik met SkinnyLove startte, was het keto-dieet. Ook dat was succesvol, in de zin dat ik gewicht verloor. Maar die levensstijl en dat eetpatroon is gewoon niet vol te houden. 

'Ik kende alle snackbars van de provincie'

Mijn BMI stond op bijna op 35, wat betekent dat ik obese was. Ik heb zelfs overwogen om een maagoperatie te ondergaan, ondanks dat ik daar eigenlijk tegenstander van ben. Maar ik was 40 en ik begon meer en meer last te krijgen van mijn overgewicht. Maar diep van binnen wist ik dat dat niet de oplossing was. "

Maagzuur en hoge bloeddruk

"Als vertegenwoordiger zit ik veel op de weg. Ik kende alle snackbars van de provincie en haalde daar vaak mijn lunch of at een broodje buiten de deur met klanten. Als rugpatiënt kon ik niet sporten of intensief bewegen. Ik dacht  ook nooit na over wat ik in mijn mond stak. Intussen slikte ik wel maagzuurremmers en al bijna tien jaar bloeddrukverlagers door mijn overgewicht. 

'Na een paar maanden gaf de weegschaal twee, in plaats van drie cijfers aan'

Na een vakantie in Italië - in de zomer van 2017 - was ik weer eens 5 kilo aangekomen. Toen  heb ik SkinnyLove toch maar eens geprobeerd. Na een paar weken was ik al een paar kilo kwijt en ben ik blijven volhouden. Na een paar maanden gaf de weegschaal twee in plaats van drie cijfers aan en sinds een drietal jaar ben ik op een stabiel gewicht met een gezond BMI. "

Een totaal pakket

"SkinnyLove is een pakket dat je krijgt, zeg ik altijd. Naast de kuur, krijg je heel veel tips en begeleiding van Alain en het SkinnyLove team. Dat hele pakket bij elkaar heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik nu op een gezond gewicht ben, maar dat ik kan eten wat ik lekker vind én waar ik me goed bij voel. Ik ga nu veel bewuster om met voeding en weet beter wat ik in mijn mond stop.

'Ik at gerust een stuk vlees van 250 gram, mét roomsaus' 

Zoute voeding heb ik altijd graag mogen eten en het heeft ook even geduurd voordat ik van die trek af was. Ik eet nog steeds af en toe chips, maar de meeste soorten smaken mij nu veel te zout. Ook at ik bijzonder graag brood, dat eet ik eigelijk bijna nooit meer. Voorheen at ik gerust een stuk vlees van 250 gram, mét een heerlijke roomsaus. Nu laten we het vlees tweemaal per week staan en eet ik ongeveer 100 gram. In het weekend wil ik heel soms nog wel eens een goede steak eten, en dat kan nu gewoon. Eerder at ik op zondag zes broodjes, nu eet ik misschien eens in de twee maanden een croissant of een zoet broodje. Niet omdat ik het niet mag, maar omdat ik de behoefte niet meer heb. 

Ik heb nu, eindelijk, mijn gewicht onder controle. Ik ben superblij dat SkinnyLove op ons pad is gekomen. Want ook mijn vrouw Claudia is ermee afgevallen. Het is echt een way of life voor ons geworden!"

Lees ook de persoonlijke verhalen van andere SkinnyLovers:

Vorig artikel Sarah: “Ik was een obese X-X-XL"
Volgend artikel Heidi: “Ik kon mijn spiegelbeeld echt niet meer aanzien!”