Doorgaan naar inhoud
SkinnyLove Proof recept: gevulde courgettes met kruidige gierst

SkinnyLove Proof recept: gevulde courgettes met kruidige gierst

Met deze gevulde courgettes met kruidige gierst en groenten kun je werkelijk álle kanten op. Neem dit recept als basis en voeg er naar smaak nog meer lekkers aan toe!

Gevulde courgettes met kruidige gierst 

Ingrediënten*

3 - 4 personen

Zo doe je dat

Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een de groentebouillon toe aan het kookwater.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgettes in de lengte door de midden en hol ze uit met een lepel of meloenschepje. Het deel dat je uit de courgettes haalt, snijd je in kleine stukjes. De uitgeholde halve courgettes leg je in een licht ingevette ovenschaal.

Fruit de ui in 2 el olijfolie op laag vuur glazig. Voeg dan de fijngesneden knoflook en de Ras el Hanout toe. Bak een minuut mee en voeg dan de in stukjes gesneden courgette, paprika, tomaten en de olijven toe. Kruid met peper en kruidenzout.

Bak ongeveer 5 minuten, terwijl je regelmatig roert. Voeg dan de gekookte gierst toe aan het groentemengsel. Proef of het mengsel goed op smaak is, voeg anders nog wat bouillonpoeder, Ras el Hanout, peper en/of kruidenzout toe.

Vul de uitgeholde halve courgettes met het mengsel. Het kan zijn dat je wat overhoudt. De vulling kun je ook los eten of de volgende dag eten.

Bak de gevulde courgettes in het midden van de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar. De courgettes mogen best nog een beetje beet hebben, dus bak ze niet te gaar.  

Nog meer lekkers in je courgettes?

Liever niet veggie? Voeg er dan wat lamsgehakt aan toe en bak rul, samen met de ui. Of bak de ui met stukjes kipfilet. Ook kun je garnaaltjes toevoegen. Schep dan een handje gekookte garnalen samen met de gierst door het groentemengsel. 

Fan van kaas? Schep dan stukjes feta door het groentemengsel samen met de gierst. Of bestrooi de courgettes met geraspte geitenkaas.

Tips voor extra groenten: mais, venkel, lente-ui, savooikool, wortelen, selder of elke andere groente die je lekker vindt! 

Ook lekker:

*Kies – waar mogelijk – voor biologische producten 

 

Vorig artikel Zo maak je een feestje van je favoriete groenten
Volgend artikel Lekker voor erbij: pompoenfrietjes