Doorgaan naar inhoud
geen soep als je af wil vallen

Waarom je geen soep moet eten als je wilt afvallen

Heb jij het soepdieet wel eens geprobeerd? En? Kwam de soep je oren uit en had je continu honger? Wist je dat je beter helemaal geen soep eet als je af wilt vallen? Wij vertellen je waarom.

Zet je maag en darmen aan het werk

En dan bedoelen we niet dat je twintig keer op een dag naar het toilet moet rennen. Nee, je zet je maag en darmen aan het werk door volwaardige voeding te eten. Dat wil zeggen: vaste (dus niet vloeibaar) en vezelrijke voeding die je maag en darmen als het ware laat ‘sporten’.

Waarom is dat goed voor de lijn?

Dat zit zo: als je volwaardige voeding (denk aan volle rijst, boekweit, rauwkost,…) eet, begint je maag maagsap aan te maken om de voeding te verteren. Ondertussen kneden de spieren aan de buitenkant van je maag je maaltijd. Daarna gaat het deels verteerde goedje richting je darmen voor verdere verwerking en de opname van alle voedingsstoffen.

geen soep als je af wilt vallenWanneer je maag en darmen zo lekker bezig zijn, sturen ze een signaal naar je hersenen dat zegt: “Ik ben eten aan het verteren, dus ik heb even niets nodig”. Zolang je maag en darmen aan het werk zijn, hoeven je hersenen niet aan eten te denken. En aangezien soep binnen no time je maag en darmen doorglijdt (want: vloeibaar) heb je ook heel snel weer trek om iets te eten.

Wat kan je dan beter eten in plaats van soep?

koolhydraten gezondGranen, zoals volle rijst, boekweit, spelt en boekweitpasta. Groenten en fruit als wortels, koolrabi, broccoli, appels, peren, … Vis, vlees en volwaardig broodbeleg met pure ingrediënten.
Let op: ook quinoa, witte rijst en pasta en yoghurt zetten je maag en darmen niet aan het werk en geven niet lang genoeg een verzadigd gevoel.
Het dagelijks drinken van SkinnyLove kan je hierbij ook helpen. SkinnyLove bevat namelijk veel vezels ¹⁰ en helpt je bovendien om op een gezonde manier af te slanken¹ .

¹ Camellia sinensis / Opuntia ficusindica ondersteunt de gewichtscontrole en heeft een gunstige invloed op het vetmetabolisme.
¹⁰ Vezelrijk product.
Vorig artikel Een dieet volgen heeft weinig zin
Volgend artikel Ben jij klaar voor de lente? Weg met die winterkilo's!