Doorgaan naar inhoud
Een dieet volgen heeft weinig zin

Een dieet volgen heeft weinig zin

Bijna iedereen die wil afvallen en een streng dieet (of twee, of drie..) heeft gevolgd, kent wel het bekende jojo-effect. Zo een waarvan je frustratie groeit in plaats van het aantal verloren kilo’s. Zullen we je eens een nieuwtje vertellen: een dieet volgen heeft weinig zin. Goed nieuws, toch?

Diëten volgen… op lange termijn heeft dat weinig zin. Je hebt ze vast al eens geprobeerd: het keto-dieet (honger), een sapdieet (nog meer honger), een soepdieet (tot de soep je oren uitkwam), het sherry-dieet (je werd er misschien wel vrolijk van, maar niet slank, laat staan gezond), … op korte termijn zal dat misschien leiden tot wat gewichtsverlies, maar op lange termijn is dat nooit de goede aanpak.

Een dieet volgen heeft weinig zin

Allereerst even dit: diëten horen eigenlijk bij een ziektebeeld. Mensen die overgewicht hebben en dat willen verliezen, die zijn (meestal) niet echt ziek. Ze belasten wel hun lichaam, waardoor ze gewrichtsproblemen, hart- en vaatziekten kunnen krijgen en diabetes kunnen ontwikkelen. Dus overgewicht moet altijd bestreden worden.

Hoewel de meeste diëten je kunnen helpen af te vallen, kunnen ze om een aantal redenen op de lange termijn niet succesvol zijn. Sommige mensen volgen hun dieet niet zorgvuldig en verliezen zelfs in het begin niet veel gewicht. Anderen stoppen na een tijdje helemaal met het dieet, omdat het te beperkend is of de voedingsmiddelen niet aantrekkelijk zijn (maaltijdshakes, ugh..). Sommigen doen minder aan lichaamsbeweging, omdat ze minder calorieën binnenkrijgen. En wie kent er niet iemand die alles goed doet en toch bijna geen gewicht verliest, of na verloop van tijd het verloren gewicht weer terugkrijgt? Misschien bent je dat zelf wel. Heel waarschijnlijk zelfs.

Het bekende jojo-effect

Iedereen weet: wanneer je weer gewoon gaat eten, zitten die kilo’s er in no-time weer aan en meestal komen daar nog gezellig een paar extra erbij: hallo jojo-effect! En als je eenmaal op je gewicht bent, moet je er absoluut voor zorgen dat je lichaam voldoende vetten en energie blijft verbranden. Een kleine minderheid krijgt dit voor elkaar door bijvoorbeeld intensief te sporten. De meerderheid van de mensen heeft daar echter geen tijd voor en geen zin in.

Wat werkt dan wel?

Veel mensen beseffen niet altijd dat ze de verkeerde dingen eten om af te vallen. Zo zijn er tal van ‘kleine foutjes’ die je dagelijks maakt, waar je van aankomt. Zoals bijvoorbeeld avocado. Ook het eten van producten met suikervervangers, smaakversterkers en te rijke (gezonde) producten zoals kikkererwten, noten en bananen zijn geen goed idee wanneer je kilo’s kwijt wilt. Prima wanneer je op een gezond gewicht bent, maar afvallen, ho maar.

Wat kun je wel doen om op een gezonde, blijvende manier af te vallen? Het is niet de bedoeling dat je je hele eetpatroon omgooit en jezelf van alles gaat ontzeggen— integendeel.

Met SkinnyLove heb je een natuurlijke drank in handen waar je wél blijvend mee afvalt. SkinnyLove is géén dieet of maaltijdvervanger, je kunt gewoon bijven eten en drinkt twee keer per dag je shake met water en SkinnyLove doet de rest. Easy peasy én vooral gezond. Je drinkt de ochtend- en middagkuur gedurende de hele dag door.

De kruidenmengeling herprogrammeert je smaakprofiel³, waardoor je geen trek meer hebt in zoet. Dit komt omdat gember, kaneel en matcha groene thee een gunstige invloed op je bloedsuikerspiegel hebben. Bovendien bevat SkinnyLove een dubbele vetverbrander² die je vetmetabolisme sterk ondersteunt. Stop dus met diëten, start met afvallen!

Vorig artikel Zin of onzin: eet geen avocado wanneer je wil afvallen
Volgend artikel Waarom je geen soep moet eten als je wilt afvallen