Doorgaan naar inhoud
Verantwoord afvallen na de bevalling

Verantwoord afvallen na de bevalling

Na de bevallig verlies je natuurlijk al gelijk een aantal kilo's. Je bent immers een baby en een sloot vruchtwater lichter. Daarna blijven die zwangerschapskilo's nog even zitten. En ook dat is niet erg, want je lichaam moet herstellen. Heb dus geduld en val daarna op een verantwoorde manier af.

Wil je graag afvallen na de bevalling? Ga dan in ieder geval nooit op een streng dieet. Je lichaam heeft energie nodig om te herstellen van je zwangerschap en de bevalling. Begin de eerste twee tot drie maanden sowieso niet met proberen gewicht te verliezen. Eet tot die tijd gezond en wandel elke dag een half uurtje buiten met de kinderwagen.

Wanneer je er klaar voor bent

Als je je klaar voelt om te starten met afvallen én je hebt akkoord van je dokter gekregen, zorg er dan voor dat je nog steeds genoeg calorieën eet. Crash-diëten is niet alleen riskant voor jou: wanneer je borstvoeding geeft en niet genoeg calorieën eet, produceert je lichaam uiteindelijk minder melk – wat betekent dat je hongerige, opgroeiende baby met je mee op dieet gaat. Bovendien kan een te snelle vetverbranding leiden tot het vrijkomen van giftige stoffen die in de moedermelk terechtkomen. Zelfs als je geen borstvoeding geeft, kan het eten van te weinig calorieën je lichaam laten denken dat je uitgehongerd bent. Deze verwarring kan je stofwisseling vertragen, waardoor het moeilijker wordt om die extra zwangerschapskilo's op de lange termijn kwijt te raken.
afvallen na bevalling
Vergeet niet, als je borstvoeding geeft, zijn je caloriebehoeften tijdens de eerste zes maanden na de bevalling nog groter dan tijdens het laatste trimester van de zwangerschap. Calorieën tellen is dus geen goed idee. Nooit, trouwens als je het ons vraagt. Veel belangrijker is ervoor te zorgen het voedsel dat je eet vol zit met de juiste voedingsstoffen.

Bewegen na de bevalling

Nog één ding om in gedachten te houden: beweging doet een lichaam goed. En ook al heb je het super druk, je kunt altijd manieren vinden om met je baby te gaan bewegen. Lekker wandelen met de kinderwagen of met je baby in een draagzak. Je hoeft geen topsport te beoefenen. Sport nooit tot je niet meer kunt (je bent waarschijnlijk al uitgeput genoeg van het gebrek aan slaap!). Zoek een activiteit die je leuk vindt – joggen, yoga, fietsen, zwemmen, wandelen, ... en plan het in je week. Naast het helpen met je gewichtsverlies na de bevalling, is een stevige wandeling met de baby in een nabijgelegen park of speeltuin een geweldige manier om andere moeders te ontmoeten die misschien wel op dezelfde afvalmissie zijn als jij.

Het 'plateau' verslaan

Je hebt misschien gehoord dat veel nieuwe moeders een plateau bereiken. Een moment waarop  het gewichtsverlies vertraagt of stopt. Houdt er rekening mee dat uit onderzoek blijkt, dat veel vrouwen wel degelijk een paar kilo extra zullen houden. 
afvallen na bevallingDat gezegd hebbende, heeft dat waarschijnlijk niets te maken met zwanger zijn, maar is dat meer gerelateerd aan veranderingen in je dieet en activiteitenniveau na de geboorte van je kindje. De zorg voor een nieuwe baby betekent veel minder tijd om voor jezelf te zorgen, bijvoorbeeld.

Die laatste zwangerschapskilo's kwijtraken

Het maakt niet uit hoever je bent in het bereiken van je post-baby gewicht, geduld is het toverwoord. Het volgen van een dieet kan lastig zijn met een baby. Maar geen zorgen, want met SkinnyLove raak je die zwangerschapskilo’s zonder dieet kwijt¹ . SkinnyLove biedt jou de alles-in-eenoplossing waar je naar op zoek bent:
  • Je drinkt SkinnyLove de hele dag door en hoeft daarbij geen uren naar de sportschool. Want welke mama heeft daar tijd voor?
  • Je krijgt meer energie⁵ dankzij het natuurlijke gember- en groene koffie-extract, waardoor je moeiteloos de twintigste pamper ververst.
  • Je hebt minder zin in zoet³  en hebt minder hongergevoel¹⁰, dankzij gember, kaneel, matcha groene thee en vijgcactus die de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Daardoor lukt het je beter gezond te eten en voor de juiste voeding te kiezen.
  • Afvallen lukt makkelijk door de kurkuma en opuntia ficusindica die van SkinnyLove een dubbele vetverbrander² maken.
  • De antioxidanten in SkinnyLove bezorgen je een stralende huid⁷  en die happy mommy glow waar je zo naar verlangt.

Zo verander je no time van een ‘Tummy Mommy’ in een ‘Yummy Mommy’!

afvallen na bevalling

Tenslotte

Vergeet niet dat het negen maanden duurde om die zwangerschapskilo's te krijgen, en dat afsvallen waarschijnlijk net zo uitdagend zal zijn als voor de zwangerschap. Zelfs wanneer je je streefgewicht bereikt, wees er dan op voorbereid dat de vorm van je lichaam waarschijnlijk iets is veranderd  ten opzichte van voor de geboorte. Dat is oké! Vergeet niet dat je een fantastisch mensje hebt gecreëerd! Dus in plaats van naar je buik te staren, neem je een kijkje in het wiegje van de baby en geef jezelf de tijd.

Vorig artikel Waarom je nooit aan het hCG-dieet moet beginnen als je wilt afvallen
Volgend artikel Overgewicht en het coronavirus: hoe zat het ook alweer?