Doorgaan naar inhoud
Overgewicht en het coronavirus: hoe zat het ook alweer?

Overgewicht en het coronavirus: hoe zat het ook alweer?

‘Overgewicht vergroot het risico op ernstige complicaties bij een corona-infectie.’ Je hoorde het de afgelopen 1,5 jaar al vaker. Maar hoe zat het ook alweer? En – belangrijker nog - raak je van je overgewicht af nu de vierde golf een feit is?

Dacht je dat je de mondkapjes voor altijd in de kast kon laten, je zorgeloos van je vrijheid kon genieten en je nooit meer zorgen hoefde te maken over COVID-19? Helaas, de vierde golf is een feit.

Dankzij vaccinaties en de coronapas kunnen we gelukkig weer meer van onze vrijheid genieten. Maar pas op: niemand is immuun voor het virus. En met overgewicht loop je nog steeds het meeste risico om flink ziek te worden en zelfs op de IC te belanden. Wanneer je kampt met overtollige kilo’s is het dus verstandig om deze kwijt te raken.

Overgewicht en het coronavirus: hoe zat het ook alweer? 

Het probleem bij mensen met veel overgewicht is dat er sprake is van een chronische ontstekingstoestand in buikvet waardoor het immuunsysteem continu 'aan staat'. In het vet zitten namelijk vetcellen en immuuncellen. Die vetcellen staan de hele tijd onder stress. Daardoor moeten de immuuncellen aan het werk om de vetcellen beter te maken. Die cellen hebben daardoor minder tijd om met bijvoorbeeld het coronavirus aan de slag te gaan.

Zakt de moed je nu gelijk in de schoenen, omdat je alle punten en calorieën die er zijn al hebt geteld en ben je er klaar mee? Heb je genoeg van je te focussen op wat je NIET mag eten en snak je naar koolhydraten? Heb je altijd honger, terwijl je toch de hele dag aan het mealpreppen bent? Helemaal nergens voor nodig! Je kunt namelijk  afvallen zónder dieet. En zonder heel veel moeite. Met als bonus dat je je weer lekker in je vel zit en gezond door het leven huppelt. Geloof je het niet? Lees toch maar even verder. 

Afvallen zónder dieet

Je hoeft niet te leven op sapjes of maaltijdvervangers. Je kunt nog gewoon koolhydraten eten. De kunst is dat je weet welke stoffen je lichaam nodig heeft en deze op een handige manier binnenkrijgt. SkinnyLove kan je hierbij ondersteunen. Door SkinnyLove elke dag te drinken, heb je:

• minder honger ³ 

• minder trek in zoete dingen ³ 

• en zorgen maar liefst twee vetverbranders er voor dat je afvalt ² 

 afvallen zonder diëten

SkinnyLove is dus geen dieet of maaltijdvervanger! Je kunt gewoon eten en drinkt twee keer per dag je shake met SkinnyLove. Easy peasy én vooral gezond. Je zult merken dat het weinig moeite kost, makkelijk vol te houden is en wanneer bent gestart, helpen we je meer te leren over ingrediënten, zodat wat je eet ook nog eens gezonder is.

Loop je vast? Dan helpen het SkinnyLove team, of onze SkinnyLovers binnen de Facebook Community, je verder om gezond te leven, af te vallen en je vooral fijn te voelen in je eigen lichaam. Bestel jouw SkinnyLove, vol ingrediënten met power en start nu!

NAAR DE SHOP

Vorig artikel Verantwoord afvallen na de bevalling
Volgend artikel De vierde golf is een feit: het is nú tijd om overgewicht aan te pakken!