Doorgaan naar inhoud
Klachten tijdens de menopauze: wat kun je zelf doen?

Klachten tijdens de menopauze: wat kun je zelf doen?

Er zijn verschillende manieren om lichte tot matige klachten tijdens de menopauze op natuurlijke wijze te verminderen. Met behulp deze tips kun je zelf iets doen aan het leed dat menopauze heet.

Houd het hoofd koel 

menopauzeAls je een opvlieger hebt, drink dan koud water, blijf in de buurt van een ventilator en draag losse, gelaagde kleding, vooral 's nachts en bij warm of onvoorspelbaar weer. Het koel houden van de slaapkamer en het vermijden van zware dekens 's nachts kan ook helpen om de kans op nachtzweten te verminderen. Als je regelmatig 's nachts je bed uit drijft, overweeg dan om een waterdicht laken onder het beddengoed te leggen om het matras te beschermen. Steek een draagbare ventilator of waaier in je handtas om te helpen afkoelen als je weer eens een opvlieger krijgt.

Blijf bewegen

menopauzeBeweeg regelmatig. Niet alleen om je gewicht gezond te houden, maar ook om beter te kunnen slapen en om aandoeningen zoals hartziekten, diabetes en osteoporose te voorkomen. Het is belangrijk dat je 20 tot 30 minuten per dag beweegt. Een wandeling is al voldoende. Dit kan helpen om:
  • je energie te verhogen
  • een betere nachtrust te bevorderen
  • je stemming te verbeteren
  • het bevorderen van je algemeen welzijn

Praat erover

Praat met je familieleden, geliefden of vrienden over gevoelens van angst, stemmingswisselingen of depressie, zodat ze weten wat je nodig hebt. Als je er zelf niet goed uitkomt, praat dan met een therapeut of psycholoog over eventuele gevoelens van depressie, angst, verdriet, isolement, slapeloosheid en identiteitsveranderingen.

Ontspanningstechnieken

Beoefen ontspannings- en ademhalingstechnieken, zoals yoga en meditatie. Online vind je verschillende technieken die speciaal gericht zijn op klachten die jij ondervindt.

menopauzeVerzorg je huid

Breng dagelijks vochtinbrengende crèmes aan om uitdroging van de huid te verminderen. Vermijd ook overmatig baden of zwemmen, wat je huid kan uitdrogen of irriteren. SkinnyLove⁷ bevat brandnetel, matcha groene thee, kurkuma en peper geven je huid een oppepper.

SleepDustSlaapproblemen aanpakken

Lukt het je niet om aan een goede nachtrust te komen? Val je moeilijk in slaap en/of word je 's nachts veel wakker? Los dan elke dag 30 minuten voor je gaat slapen een lepeltje SleepDust op in warm of koud water. SleepDust ondersteunt een goede nachtrust, een diepe ontspanning en weldoende slaap. 

Stoppen met roken en alcoholgebruik beperken

Stop met roken en vermijd blootstelling aan passief roken. Tabak kan een vroege menopauze veroorzaken en opvliegers doen toenemen. Roken is sowieso slecht voor je, dus beter stop je direct. Beperk de hoeveelheid alcohol die je drinkt, om de kans op borstkanker te verkleinen en je beter te helpen te slapen.

Gezonde levensstijl

En last but not least: meet jezelf een gezonde levensstijl aan. 
MenopauzeSkinnyLove kan je hierbij helpen. Het maakt namelijk korte metten met een aantal van de kwalen die de menopauze met zich meebrengt en ondersteunt het afslanken op een natuurlijke manier. Zeg maar hallo tegen je weer fit voelen en een slankere jij met een stralende huid! Door SkinnyLove te drinken, leer je jouw lichaam de kracht van de natuur kennen. Die kracht zorgt ervoor dat je lichaam zich herprogrammeert. Hierdoor schiet je vetverbranding ² in actie, heb je minder zoete cravings ³ en geraakt je energieniveau opnieuw in balans. Drink elke dag SkinnyLove en laat de kracht van de ingrediënten hun werk doen. Bestel nu de kuur met 100% garantie! SkinnyLove afslankkuur¹ (2x 500g) incl. garantie
Vorig artikel Met deze tips blijf je op gewicht tijdens je vakantie (+ een handig lijstje!)
Volgend artikel Afvallen zonder dieet: het kan!