Doorgaan naar inhoud
eetbui 1

Eetbui gehad? 4 tips voor wat je best hieraan doet (schaam je vooral niét)

Oeps… zo’n typische eetbui gehad? Is die zak chips nu echt helemaal leeg?! Heb ik echt drie porties van die maaltijd gegeten?! Geen paniek als je dit overkomt. Ga vooral niet denken dat je jouw hele gezonde vooruitgang hebt verpest, want dat is niet waar.

De overgang naar een slanke en gezonde levensstijl gaat met vallen en opstaan. Laat je motivatie niet verpesten door die ene eetbui. Vraag je jezelf af wat te doen na een eetbui?

Deze vier tips zullen je zeker helpen. Allereerst even iets duidelijk maken: eetbuien zijn geen teken van zwakte of van een gebrek aan discipline.

Iedereen eet wel eens iets te veel of heeft achteraf soms spijt van wat ze allemaal hebben gegeten. Een balans vinden is niet altijd makkelijk, zelfs niet als je al een gezonde levensstijl hebt aangenomen.

Waarom krijgen we eetbuien?

eetbui 2

Er is geen eenduidige oorzaak die je eetbuien bezorgt, maar het kan te verklaren zijn door heel wat verschillende mogelijkheden.

Als je bijvoorbeeld een emo-eter bent, kan je soms eetbuien hebben door je emoties. Je zoekt dan troost in je eten, waardoor je jezelf eventjes verliest.

Achteraf besef je dan dat al dat eten je eigenlijk alleen nog slechter laat voelen. Toch is dat niet de enige mogelijke oorzaak.

Soms probeert je lichaam je er op deze manier op te wijzen dat je bepaalde voedingsstoffen tekort komt.

Wanneer je bijvoorbeeld veel te weinig eet dan je eigenlijk nodig hebt, gaat je lichaam dat willen compenseren.

Dat kan ervoor zorgen dat als je bijvoorbeeld een hele dag lang te weinig eet, je vervolgens ‘s avonds de mist in gaat en alles opeet wat los en vast zit.

Glycemische index veroorzaakt vaak een eetbui
eetbui 3

Eigenlijk heeft eten een beetje hetzelfde effect op je hersenen als alcohol of drugs: het werkt verslavend.

Voeding met een hoge glycemische index zorgt voor een hoge piek in je bloedsuiker.

Dat wordt onmiddellijk gevolgd door een snelle daling, waardoor je lichaam en je hersenen alleen maar meer van dat eten willen.

Je voelt dan een onweerstaanbare trek in zoetigheden.

Die verandering zorgt ervoor dat je hersenen het signaal uitsturen dat je meer van dat eten moet eten. En zo is het een vicieuze cirkel.

Wat te doen na een eetbui? Deze uitleg alvast voor de geest halen is een eerste tip: zo besef je tenminste dat het niet gaat om een gebrek aan discipline.

1. Eet de dag erna voldoende
Een val waar velen intrappen nadat ze een eetbui hebben gehad, is de volgende dag minder eten om de overmatige hoeveelheid calorieën van de dag ervoor te compenseren.

Doe dat zeker niet, dat is zowat het slechtste wat je kan doen. Je lichaam moet nog steeds voldoende vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgen, om optimaal te kunnen functioneren.

Eet gewoon gezond en voorzie maaltijden die je maag vullen. Denk aan veel groenten, fruit en vezels.

Kies daarnaast gezonde tussendoortjes, zoals de SkinnyLove bars, die je lang genoeg verzadigd houden en die geen piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, zodat je niet in een nieuwe eetbui belandt.

De kans is groot dat je de eetbui in de eerste plaats hebt gehad, omdat je jouw lichaam niet van voldoende voedingsstoffen had voorzien. Maak er geen vicieuze cirkel van.

2. Wees niet te streng voor jezelf
Ga jezelf nu niet meteen een hele week lang al het lekkers waar je zin in hebt ontzeggen, als straf omdat je even de controle bent verloren.

Onthoud dat een gezonde levensstijl over balans gaat en dat af en toe die ene snack écht wel kan. Je moet niet te streng zijn voor jezelf, iedereen gaat wel eens in de mist.

Een dag te veel eten, gaat je hele vooruitgang echt niet verpesten.

Probeer daaraan te denken, want anders demotiveer je jezelf. Een nieuwe dag, een nieuwe kans.

3. Drink voldoende water
eetbui 4

Na een eetbui kan je spijsvertering even wat ontregeld zijn en kan je een opgeblazen gevoel hebben.

Heb hier vooral geen stress van, maar zorg gewoon dat je de dag erna veel water drinkt. Zo kan je jouw spijsvertering een boost geven en gaat je lichaam zichzelf zuiveren.

Water is altijd en overal de oplossing! Heb je moeite om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen?

Voeg dan het natuurlijke SkinnyLove toe aan je water, om er een extra smaakje aan toe te voegen.

De ingrediënten van het extract hebben eveneens een stimulerende werking voor de spijsvertering.

4. Meer bewegen

En met dat meer bewegen, bedoelen we uiteraard niet excessief gaan bewegen om het teveel aan calorieën van de dag ervoor te verbranden. Dat is absoluut niet de bedoeling.

Waarom je dan meer moet bewegen? Door bijvoorbeeld een wandelingetje te maken de dag erna of een rondje te gaan lopen, ga je jouw hoofd leeg maken en ga je jezelf achteraf al veel beter voelen.

Sporten maakt namelijk endorfines vrij, waardoor je plots een beter humeur hebt. Die beweging zal je beter doen voelen over je lichaam en bijgevolg helpen om de eetbui van de dag ervoor wat te relativeren.

Wat te doen na een eetbui? Wees dus niet te hard voor jezelf en panikeer niet meteen dat je hele dieet om zeep is. Elke dag is een nieuw begin!

Mag ik je een geheimpje verklappen over afvallen?

Al jaren weten artsen, diëtisten en wetenschappers dat de meeste gewone afslank kuren veel te passief zijn!
Dat ze veel te afhankelijk zijn van wilskracht, van het vermogen van een persoon om zijn of haar vet van het lichaam te ‘verhongeren’.

Maar niet één van deze plannen of producten kon voldoende doen om iemands gewicht echt duurzaam te verminderen.
Dus wat gebeurde er steeds opnieuw… en dit zal je allicht herkennen: een persoon met overgewicht moest worstelen om op eigen wilskracht zijn of haar gewicht te verminderen! Geliefde voedingsmiddelen van zich wegduwen. Hongerig zijn. Enorme zelfbeheersing tonen.

Totdat… de wilskracht brak. En dan kwam het bekende jojo-effect en ging het gewicht weer meteen en sterk omhoog.

Nu krijg jij tijdelijk de kans om ons revolutionair product voor gewichtsverlies¹ te proberen zonder enig risico. En dit mag je best heel letterlijk nemen!

Het is 100% natuurlijk. Het is gemaakt in België en officieel gecertificeerd door de autoriteiten daar.

Wat doet het? 3 dingen die cruciaal zijn voor gewichtsverlies

  1. Extra verbranden van lichaamsvet – het bevat een DUBBELE VETVERBRANDER²
  2. Het verlangen naar suiker en zoetigheden sterk verminderen³ – daar zorgen wel 3 verschillende ingrediënten voor
  3. Het hongergevoel echt verminderen, dit op een 100% gezond manier!

Probeer het nu. Betaal pas als je het resultaat echt bereikt hebt. Als je je dromen waargemaakt hebt.

Vorig artikel Tanja: "Het zweet droop over mijn rug, zó mijn broek in"
Volgend artikel De basisregels voor een gezond gewicht