Doorgaan naar inhoud
De basisregels voor een gezond gewicht

De basisregels voor een gezond gewicht

De sleutel tot een slanke, gezonde levensstijl is een work in progress. Ook Alain leert nog elke dag bij. Toch zijn er een aantal basisregels die je kunt volgen wanneer je vlot en duurzaam af wil slanken, naast het drinken van je SkinnyLove.

De basisregels voor een gezond gewicht volgens Alain Indria

Eet vijf tot zes keer per dag

skinnylove bars

 

Wanneer je altijd rond dezelfde tijden eet en je drie hoofdmaaltijden en twee tussendoortjes eet, houdt je je metabolisme op peil. Met vijf keer per dag eten, zorg je ervoor dat de verbranding continu bezig is. Zo komt er energie vrij en kun je gedurende de hele dag goed blijven functioneren. Nog zin in een dessertje? Geen probleem, pak dan bijvoorbeeld een hongerstillende⁹ brownie of een stukje SkinnyLove chocolade in de avond. Of een van onze andere hongerstillende⁹ snacks of desserten om je trek te stillen. 

Tip: geen tijd om een tussendoortje klaar te maken? Neem een van onze hongerstillende SkinnyLove bars. Ideaal voor onderweg!

Laat je kaken kraken

kaken kraken

 

Wanneer je begint met kauwen, schud je je hersens wakker. Die geven op hun beurt een signaal zodat je vertering op gang komt. Bovendien zul je automatisch langzamer en dus ook minder eten wanneer je meer moeite moet doen wanneer je goed moet kauwen. Kraken met die kaken dus!

Tip: Eet groenten en fruit in hun geheel en sla de smoothies, purees en het raspen over. Daar worden je hersens niet wakker van.

Laat je maag en darmen sporten

vezelrijk

 

Ook je maag en darmen moeten in beweging komen. Dat wil zeggen: ze moeten lang 'bezig gehouden' worden met het produceren van maagsap om je voedsel te verteren, terwijl de spieren aan de buitenkant van de maag de inhoud kneden waarna het naar je darmen gestuurd wordt voor verdere verwerking. Ook zo krijgen je hersenen het signaal dat je nog niets nodig hebt. Dit doe je door volwaardig, vast en vezelrijk voedsel te eten als volle rijst, boekweit en groenten en fruit.

Bedrieg je hersenen niet

Wanneer je vloeibaar voedsel eet als soep, smoothies of yoghurt, worden je hersens misleid. Je zit snel vol, maar na een tijdje krijg je terug honger, omdat je maag en darmen niet aan het werk gezet zijn. Ook zero- en lightfrisdranken nemen een loopje met je hersenen: de zoete smaak heeft je brein graag en zo onderhoud je de drang naar zoet.

Eet koolhydraten

Om je lichaam voldoende energie en bouwstoffen te geven, heb je koolhydraten nodig. Bovendien blijft je gevoel van verzadiging niet lang zitten, wanneer je geen koolhydraten tot je neemt. Belangrijk is wel dat je de juiste koolhydraten eet. Complexe koolhydraten zorgen ervoor dat de energie uit voedsel langzaam en gelijkmatig vrijkomt zodat je lang een verzadigd gevoel hebt. Volle rijst (die je minstens 30 minuten dient te koken), gierst, speltgraan, (geroosterde) boekweit, havergraan, sobanoedels of boekweitpasta zijn allemaal producten met complexe koolhydraten.

Keep it Simple

Maak het jezelf niet te moeilijk. Je hoeft geen ingewikkelde recepten te maken wanneer je dat niet wilt, of alles zorgvuldig af te wegen. Zorg voor drie basisgroepen op je bord: koolhydraten, groenten en vlees, vis of vegetarisch (tofu, tempé, ...) en voilà.

Geen inspiratie? Hier vind je heerlijke SkinnyLove Proof receptjes

Doe niet te hard je best

Want dat houd je niet vol. Door te veel je best te doen, ben je daar voortdurend op gefocust. Dit kan zorgen voor stress en van stresshormonen kom je ook bij. Eet tot je voldaan bent en leg jezelf niet te veel verboden op. Zolang je pure ingrediënten eet, zonder toegevoegde suikers, industriële vetten, aroma's, melkpoeder en moutextract, ben je goed bezig.

Houd een cheat day

pure chocolade gezond

 

Eet een dag in de week (bijvoorbeeld zondag) wat je wilt. Croissants, koffiekoeken, frietjes, chocolade,... Geniet met volle teugen en pik de volgende dag de draad terug op. Zo houd je je gezonde levensstijl goed vol en heb je niet het idee dat je dingen niet mag.

Lees ook: Cheat Day? Goed idee! En dit is waarom

Funky Skinny Food 

Uitgebreide informatie over de basisregels voor een gezond gewicht vind je in het boek: 'Funky Skinny Food' van Alain. Hier vind je nog veel meer tips en tricks voor af te slanken en een gezond leven en meer dan 50 (!) SkinnyLoveProof recepten. Funky Skinny Food is te koop bij de (online) boekhandels, onze stores in Antwerpen, Hasselt of Kontich of via skinnylove voor €24,99

Vorig artikel Eetbui gehad? 4 tips voor wat je best hieraan doet (schaam je vooral niét)
Volgend artikel Cheat day? Goed idee! En dit is waarom