Doorgaan naar inhoud
6 tips voor een gezonde start van de dag

6 tips voor een gezonde start van de dag

Een gezonde levensstijl begint op het moment dat je wakker wordt. Dus strek je nog een keer uit en begin je dag goed! Wij geven je een aantal tips om je ochtend op een gezonde manier te beginnen, zodat je je energiek voelt en klaar bent voor de dag.

6 tips voor een gezonde start van de dag

Tips voor een gezonde start van de dag

Word wakker op een natuurlijke manier

Een truc voor een frisse start van de morgen, is om te gaan slapen met de gordijnen half open. Op die manier wordt je langzaam gewekt door het opkomende zonlicht. Wanneer je dit een tijdje doet, zul je merken dat je 's ochtends kunt opstaan zonder wekker. Voor zonsopgang je bed uit? Investeer dan in een lichtwekker of installeer een app om op een rustige manier wakker te worden. 

Beweeg, rek of strek

Hoewel het voor sommigen van ons een uitdaging kan zijn om vroeg op te staan en tijd (en zin!)  te maken voor een gezonde ochtendwandeling of fietstocht, kan lichaamsbeweging kort nadat je wakker bent geworden je concentratie, energie en stemming gedurende de dag verbeteren.

Geen nood wanneer dit voor jou niet lukt: een andere truc om vermoeidheid tegen te gaan, is om wat rekoefeningen te doen, kort nadat je wakker bent geworden. Dit laat het bloed naar je armen en benen stromen en geeft je energie als je aan de dag begint. 

Sla het ontbijt niet over

Het is de belangrijkste maaltijd van de dag! Een vrij voor de hand liggende tip, maar een ontbijt is gemakkelijk om over te slaan als je het druk hebt. Begin je dag dus altijd met een volwaardig en gezond ontbijt. 

Geen inspiratie? Probeer dan eens een van deze vier smakelijke SkinnyLove Proof ontbijtjes.

Start je dag met een gezonde kop koffie

Een kop koffie is het eerste wat velen van ons 's morgens drinken. Als je een drukke dag voor de boeg hebt, is niets zo lekker om er mentaal en lichamelijk wakker van te worden. Maar zo maar liters koffie vol cafeïne per dag drinken, is natuurlijk niet goed voor je gezondheid. 

SkinnyLove Coffee is een kwaliteitsvolle mengeling van Arabica en Robusta koffiebonen en groenethee-extract voor een heerlijke verkwikkende start van jouw dag. SkinnyLove Coffee is een vezel- en eiwitrijke hongerstillende³ drank #proffee én heeft bovendien een laag cafeïnegehalte waardoor het perfect past binnen een gezonde levensstijl. 

Laat die gsm nog even liggen

Het is verleidelijk om je dag te beginnen met kijken op je gsm (ja, wij doen het ook nog te vaak..) om het laatste nieuws, weerbericht of Facebook te checken. Maar het kan je rustige start van je ochtend – en daardoor de rest van je dag – verstoren. Gebruik je gsm niet meteen nadat je wakker wordt, maar probeer eens een meer boeiende, minder passieve activiteit, zoals 10 minuten in je dagboek schrijven of rustig de krant of een boek of magazine te lezen. 

Zorg voor een goede nachtrust

Het zal je niet verbazen dat de sleutel tot een goed begin van de dag ligt in een gezonde nachtrust. De belangrijkste manier om je slaap te verbeteren is een ontspannen omgeving creëren waarin je lichaam rust vindt. 
  • Maak van je slaapkamer een ontspannende ruimte: houd je bed schoon en fris en vermijd rommel
  • Beperk de elektronica voor het slapengaan (gsm, televisie, laptop; alles!)
  • Doe iets ontspannends voor je naar bed gaat (10 minuten lezen, mediteren, of luisteren naar ontspannende muziek).
Vorig artikel Waarom werkt SkinnyLove niet bij mij?
Volgend artikel 10x goede reden om af te vallen