Doorgaan naar inhoud
redenen om af te vallen

10x goede reden om af te vallen

Je gewicht heeft invloed op hoe je over jezelf denkt, hoe anderen je zien, maar je lichaamsbeeld is niet de enige reden waarom je zou moeten beginnen met afvallen. Voor degenen met overgewicht of obesitas, heeft het verliezen van gewicht namelijk ontelbare voordelen die verder gaan dan er goed uitzien in je nieuwe jeans.

10x goede reden om af te vallen

1. Je gezondheid gaat erop vooruit

Allereerst en natuurlijk de meest belangrijke reden: je gezondheid. Het verliezen van overgewicht is nu meer dan ooit belangrijk voor je gezondheid. Wanneer je te zwaar bent, kunt last krijgen van onder andere:

  • Gewrichtsproblemen
  • Hart- en vaatziekten
  • en loop je risico op het ontwikkelen van diabetes

2. Je krijgt minder last van gewrichtspijn

10 goede redenen om af te slankenOvergewicht kan een serieuze belasting zijn voor je gewrichten, vooral voor je knieën. Hoewel iedereen te maken krijgt met slijtage van de gewrichten, worden diezelfde gewrichten overmatig belast door mensen met overgewicht. Bovendien kunnen ontstekingsfactoren die met gewichtstoename in verband worden gebracht, bijdragen aan problemen in kleinere gewrichten, zoals de handen.

3. Je seksleven krijgt een boost

10 goede redenen om af te slankenAls je BMI daalt, zul je makkelijker opgewonden raken. Dat is allemaal te danken aan de stijging van het testosterongehalte (bij mannen) als gevolg van het wegwerken van lichaamsvet. Vrouwen met een ophoping van buikvet, produceren een verhoogde afscheiding van cortisol, het stresshormoon. Meer cortisol – en dus hogere stressniveaus – kan de seksuele opwinding verstoren. Naast wat er met je lichaam aan de binnenkant gebeurt, kan het verliezen van dat buikje ervoor zorgen dat je je minder zelfbewust voelt in je blootje, wat je verlangen om te vrijen ook kan verhogen.

4. Je wordt een betere kok

Effectief gewichtsverlies staat vaak synoniem aan zelf gekookte maaltijden. Wanneer je vanaf nu gezonde gerechten maakt, zul je zien dat je kookvaardigheden verbeteren. Check onze recepten om lekker en gezond te koken zonder bij te komen.

SkinnyLove proof recepten

5. Je huid verbetert

10 goede redenen om af te slankenGooi die crèmes en serums weg! Als je last hebt van huidproblemen zoals psoriasis, eczeem of acne, kan een paar kilo afvallen je teint helpen verbeteren. Dat komt omdat van voedingsstoffen uit gezonde voeding is bewezen dat ze de huid mooier maken. (Niet te vergeten, je vermijdt waarschijnlijk ook suiker, dat bekend staat om het afbreken van de aminozuren in de eiwitten die de huid soepel en jong houden: collageen en elastine). SkinnyLove kan je hierbij helpen. Dit natuurlijke drankje, bevat ingrediënten die helpen jouw huid sterker en egaler te maken⁷.

6. Je hebt meer energie

Nadat je die kilo’s kwijt bent, zul je al snel merken dat je veel meer energie hebt. Dat komt niet alleen doordat je meer voedsel eet dat je energieniveau op peil houdt. Het komt ook omdat je lichaam minder energie nodig heeft om je in leven te houden wanneer je minder weegt.

7. Je ademt gemakkelijker

Een letterlijke zucht van verlichting! Het is aangetoond dat afslanken de zuurstofopname verbetert, zodat je minder snel vermoeid raakt als je de trap oploopt of met je kinderen speelt.

8. Bye bye snurken!

redenen om af te slankenGeweldig voor jou en je partner! Twee slaapproblemen, slaapapneu en snurken, worden vaak veroorzaakt door overgewicht. Met een gewichtsverlies van slechts 5 procent kunnen beide vervelende aandoeningen verdwijnen, zo blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het magazine Sleep.

9. Je gaat minder zweten

10 goede redenen om af te slankenHeb je ooit het gevoel dat je in een sauna zit, terwijl het maar 12 graden is? Dat komt omdat vet het lichaam isoleert en de lichaamstemperatuur verhoogt, waardoor je het warmer hebt dan mensen die slanker zijn. Om dezelfde reden hebben mensen met overgewicht de neiging om meer te zweten. Als je extra kilo’s kwijt bent, hoef je niet direct naar de badkamer om je af te drogen als je ergens bent geweest.

10. Je zelfvertrouwen komt terug

10 goede redenen om af te slankenDat gevoel dat je ervaart als je op de weegschaal staat en ziet dat je 5 kilo lichter bent, is niet alleen opluchting. Het is ook het vertrouwen in je prestatie en in de wetenschap dat je de controle over je leven terug hebt genomen – en je hebt de resultaten om het te bewijzen!

⁷ Curcuma longa en Piper nigrum bevorderen de huidgezondheid en houden je uiterlijk fris en jeugdig. Piper nigrum is een antioxidant en beschermt de huid tegen vrije radicalen.
Vorig artikel 6 tips voor een gezonde start van de dag
Volgend artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"