Lekker bijgerecht: geroosterde broccoli met sinaasappel en gember
Een eenvoudige dressing van sinaasappel, gember en shoyu geeft broccoli zowel een zoete als spicy toets. Snel klaar, dus ideaal voor een doordeweekse dag!
Om tijd te besparen kun je de sinaasappel schillen en persen en de knoflook en gember fijnhakken terwijl de broccoli kookt. Als je een beetje extra pit wilt toevoegen, roer er dan wat gemalen rode peper of cayennepeper door. De dressing is ook heel lekker met worteltjes. Serveer met een stukje witvis of kipfilet en volle rijst.
Geroosterde broccoli met sinaasappel en gember
Ingrediënten*
- 1 hele broccoli, in roosjes
- 1 el SkinnyLove olijfolie met look, chili en gember, in winkelmandje>>
- 1 el shoyu, in winkelmandje>>
- 2 el sap van een sinaasappel
- 2 el rasp van een sinaasappel
- 1,5 kl geraspte verse gember
- 1 teentje knoflook, geperst of fijngehakt
Extra nodig: bakpapier
Zo doe je dat
Verwarm de oven op 230 graden.
Meng de broccoli met de olie; verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat in een gelijkmatige laag. Rooster in de oven en schep halverwege een keer om, tot ze lichtbruin kleuren in ongeveer 20-25 minuten.
Meng, terwijl de broccoli roostert, in een kleine kom de sojasaus, sinaasappelsap, sinaasappelschil, gember en knoflook door elkaar met een vork of garde.
Besprenkel de geroosterde broccoli onmiddellijk met het sinaasappelmengsel en serveer.
Ook lekker voor erbij:
* kies liefst voor biologische producten