Doorgaan naar inhoud
Lekker bijgerecht: courgette met munt en knoflook

Lekker bijgerecht: courgette met munt en knoflook

De courgette is een veelzijdige groente waar je veel kanten mee op kunt. Neem nu dit bijgerecht van gebakken courgette met munt en knoflook: om je vingers bij op te eten!

Courgette met munt en knoflook

Ingrediënten* 

2 personen

  • 2 kleine courgettes of 1 grote
  • 2 takjes munt, blaadjes grof gehakt
  • 2 kleine teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl azijn (witte balsamico, rode wijnazijn, wat je in huis hebt)
  • SkinnyLove olijfolie, in winkelmandje>>
  • peper en (kruiden)zout
  • pijnboompitjes (optioneel), in winkelmandje>>

Zo doe je dat

Snijd de courgettes in plakken van 1 centimeter dik.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak de schijfjes courgette in porties: ze mogen niet op elkaar liggen,

Laat ze  langzaam goudbruin bakken aan beide kanten en keer ze regelmatig om.

Leg de gebakken courgette op een bord en bak de volgende portie.

Zodra alle courgette mooi goudbruin is, voeg je alle plakjes toe aan de pan, samen met de knoflook. Schep even door en bak 1 minuut de knoflook mee. Voeg de azijn toe. Strooi er wat zout en peper over en de munt met eventueel de pijnboompitjes. Serveer direct.

Extra tip: ook lekker met stukjes feta.

* kies voor biologische producten
Vorig artikel Boekweitpasta met kip en broccoli
Volgend artikel Gegrilde watermeloen met feta en rucola