Doorgaan naar inhoud
Tips om lekker te blijven bewegen op je vakantie

Tips om lekker te blijven bewegen op je vakantie

Elke dag bewegen is gezond voor lichaam en geest. Misschien heb je al een goede dagelijkse routine door bijvoorbeeld elke dag naar het werk te fietsen of in je pauze een wandeling te maken. Maar hoe doe je dat wanneer je op vakantie bent?

We snappen: niet iedereen is in staat om elke dag minstens een half uur te bewegen, laat staan te sporten. Wanneer je door zwaar overgewicht en bijbehorende klachten niet in staat bent stukken te wandelen, blijf dan vooral lekker doorgaan met schudden en drinken. Je bent ook goed bezig!

Voor degenen die dat wel kunnen, geven we je tips om  lekker te blijven bewegen op vakantie.

 

Tips om lekker te blijven bewegen op vakantie

  • Wandelen. Je kunt een rondje over de camping wandelen, maar je kunt ook een wandeling uitstippelen of naar een markt wandelen. Maak een lange strandwandeling: lopen op zacht zand is een goede workout voor de benen. Raap schelpen op of neem een bal mee voor extra beweging. 
  • Zwemmen: aquarobics, waterpolo, surfen, suppen of roeien. Allemaal activiteiten die je in het water kunt uitvoeren. 
  • Breng een bezoekje aan een dierentuin of botanische tuin. Zo beweeg je volop en zie je ook nog eens wat van de omgeving. 
  • Speel een potje badminton of golf. Heerlijk in de buitenlucht en tegelijkertijd ben je in beweging. Pak ook zeker je kubbspel mee voor op het strand of de camping. 
  • Dans! Dit is niet alleen leuk en goed om je lichaam in shape te houden: uit onderzoek is gebleken dat dit ook je hersenen verjongt.
  • Meedoen in de speeltuin. Heb je kinderen die graag in de speeltuin spelen? Doe dan gezellig mee. 

 

Vorig artikel Zo leer je voedingsetiketten lezen: ontbijtproducten
Volgend artikel Met deze tips blijf je op gewicht tijdens je vakantie (+ een handig lijstje!)