Doorgaan naar inhoud
Supermodel Linda Evangelista 'misvormd' door afslankmethode CoolSculpting

Supermodel Linda Evangelista 'misvormd' door afslankmethode CoolSculpting

Het supermodel uit de jaren '90 zegt dat de bijwerkingen van een vetbevriezingsprocedure haar depressief maakten en haar in een kluizenaar veranderden nadat ze er niet meer uit zichzelf uitzag.

Op brute wijze misvormd

Op haar Instagram schreef Linda: ‘Aan mijn volgers die zich hebben afgevraagd waarom ik niet heb gewerkt terwijl de carrières van mijn collega’s floreerden: ik werd op brute wijze misvormd door de Coolsculpting-procedure van Zeltiq. Die deed het tegenovergestelde van wat ze beloofde. De behandeling liet me permanent misvormd achter, ook na twee pijnlijke, onsuccesvolle, corrigerende operaties.’

bron: HLN

Wat is Coolsculpting precies?

Bij CoolSculpting worden opgehoopte vetcellen bevroren. Die moeten dan op een natuurlijke wijze het lichaam verlaten. Er worden bepaalde platen op de huid aangebracht en tussen die platen wordt het vetweefsel afgekoeld.

Je hebt geen injecties of een andere medische ingreep nodig, dus de procedure spreekt veel mensen aan. Het is een ingreep zonder wondjes in het lichaam en klinkt daardoor alsof het er een is zonder complicaties. 

Maar de procedure is verre van aangenaam of simpel. Je huid wordt heel oncomfortabel koud en blijft erna nog een hele poos gevoelloos.

Goedkoop is het ook niet: je hebt gemiddeld tussen de zes tot acht behandelingen 'nodig' die elk ongeveer vijfhonderd euro kosten. Drieduizend euro ben je dus sowieso al kwijt.  

Niet voor mensen met zwaar overgewicht

Bij iemand met veel overgewicht of die lijdt aan obesitas, heeft de CoolSculpting sowieso geen effect, omdat het enkel lokaal opgehoopt vet aanpakt. Het is dus eigenlijk alleen voor mensen die al slank zijn en hier en daar een vetophoping weg willen krijgen (denk aan de heupen of een buikje). 

Opnieuw vet aanmaken

De bijwerking die Linda  heeft opgelopen heet 'paradoxale adipose hyperplasie'. Dat betekent dat het lichaam raar reageert op het bevroren vet. Het wordt namelijk getriggerd om juist nieuw vet aan te maken. Vroeger werd gedacht dat het onmogelijk was, maar Coolsculpting blijkt die aanmaak nu toch uit te lokken, omdat het lichaam voelt dat er in een bepaalde zone te weinig vet aanwezig is.

De bijwerking van Linda is niet nieuw, de medische wereld is al sinds 2010 op de hoogte.

Liever op een gezonde en duurzame manier vet verbranden?

Dit bewijst iets dat wij al lang weten: er bestaat geen wondermiddel! Als prachtige supermodellen hun gezondheid al riskeren om op een snelle manier vet kwijt te raken, vragen wij ons af waar dit heen gaat.

Liever wil je op een gezonde, verantwoorde én duurzame manier van je overtollige vet af, toch? Ja, dat zal niet van de een op andere dag gebeuren, want wie dat wil is overgeleverd aan een (medische) ingreep met alle gevolgen en risico's die dat met zich meebrengt. En dat wil je toch niet?

SkinnyLove is een afslankkuur met een gezonde mix van potente kruiden, fruitextracten en kerngezonde prebiotische vezels. Je vervangt geen maaltijden door SkinnyLove.

Drink twee shakes per dag en SkinnyLove doet de rest. De kruidenmengeling herprogrammeert je smaakprofiel³ , waardoor je geen zin meer hebt in zoet. Dit komt omdat gember, kaneel en matcha groene thee een gunstige invloed op je bloedsuikerspiegel hebben. Bovendien bevat SkinnyLove een dubbele vetverbrander2 die je vetmetabolisme sterk ondersteunt. 

Niks geen risico's, gewoon simpel en op een gezonde manier afslanken. 

Lees ook: The SkinnyLove way of living

 

NAAR DE SHOP

Vorig artikel Het hongerhormoon: de invloed van ghreline op je gewicht
Volgend artikel 5 bizarre diëten die je NOOIT moet gaan volgen!