Doorgaan naar inhoud
hoe vaak mag je per dag eten

Hoe vaak mag je per dag eten als je af wilt vallen?

Als je gewicht wil verliezen, zijn er meestal tal van ‘regeltjes’ waar je je aan dient te houden. Dat vet eten en snoepen uit den boze zijn, weet je inmiddels wel. Maar hoe vaak je per dag mag eten is niet altijd even duidelijk. Wij leggen het je uit.

Nu zijn er bij SkinnyLove weinig ‘regeltjes’ waar je je aan dient te houden. “Schudden en drinken” is het devies en de rest volgt vanzelf.

Wat wél heel belangrijk is (naast gezond eten) is dat je de regelmaat erin houdt en op min of meer vaste tijden eet.

Zo vaak mag je eten op een dag als je af wilt vallen

Je moet ervoor zorgen dat je je metabolisme op gang houdt. Dit doe je niet door zo weinig mogelijk te eten, maar door je verbranding continu ‘aan te wakkeren’. Wanneer je rond dezelfde tijdstippen drie hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) en twee tussendoortjes eet, zorg je ervoor dat je lichaam blijft verbranden en je dus afvalt (wanneer je gezond eet, uiteraard).
Om je metabolisme te activeren is het noodzakelijk om ‘s ochtends te ontbijten. Zo verbrandt je lichaam niet alleen beter, je krijgt er ook nog eens een boel energie voor terug!
Als je tussen ontbijt en lunch geen tussendoortje neemt, is je energie snel weer opgebrand met als gevolg dat je moe, hongerig en bovendien chagrijnig rondloopt.

Wat kun je het beste eten als tussendoortje?

Een tussendoortje is natuurlijk geen candybar of zak chips. Een stuk fruit of groente zoals appels, komkommer, paprika of een bakje druiven houden jouw energiepijl en metabolisme prima op peil.

Wil jij ook gezond afvallen zonder dieet? Koop dan nu een SkinnyLove afslankkuur starterspakket.

Volgend artikel Kleine foutjes bij het afvallen: koolzuurhoudende dranken