Doorgaan naar inhoud

Tips dagmenu

Ontbijt

Ga je graag een stapje verder dan alleen je shake ’s ochtends en ’s avonds, dan is het beste wat je kunt doen brood vervangen door Pain des Fleurs. Dat zijn knapperige cracottes gemaakt van bijvoorbeeld boekweit of kastanjemeel. Smeer er een lekker laagje jam op die bestaat uit 100% fruit, zonder toegevoegde suikers. Superlekker en je begint aan de dag met een grote glimlach. Geen fan van jam? No problemo: beleg je cracker met stukjes aardbei of ander vers fruit en het lijkt ineens vakantie!

“Soms mag het wel eens wat meer zijn, natuurlijk. Op zondag eet ik nog altijd zoete koeken met crème en chocolade. Heerlijk!” — Alain Indria

10-uurtje

De SkinnyLove lifestyle laat zich samenvatten als volgt: #keepitsimple. Natuurlijk kun je vantevoren ananas in kleine stukjes snijden en in een doosje meenemen naar het werk. Maar dat plakt en je hebt vorkje nodig en er is nadien nog afwas. Maak het jezelf makkelijk: appels zijn er het hele jaar door en overleven probleemloos een ritje in je auto of handtas. Zin in wat anders? Pak een perzik mee of trakteer jezelf op een doosje bosbessen, die blijven lekker lang goed in de ijskast.

Lunch

Lunchen draait helemaal om kraakverse groenten en slimme alternatieven. Een knapperige Pain des Fleurs, bijvoorbeeld, met wat vette vis zoals sardienen, gerookte zalm of garnalen. Stukje kaas? Zeker, maar niet te vaak! Kies liefst voor geiten- of schapenkaas, die in tegenstelling tot koeienmelk beter door het lichaam wordt afgebroken. En wat de groenten betreft: wissel af! Kook ze niet plat, dat haalt de smaak en de bite uit de groenten. Als ze nog wat krokant zijn, maakt dat je hersens wakker zodat er meteen maagsappen worden aangemaakt. Je maag is bezig en je hebt de komende 4 à 5 uur geen honger meer. Met vleeswaren let je het beste wat op, lees vantevoren wat er op de verpakking staat (je zou er wel eens van kunnen schrikken hoeveel suiker er in kipfilet voor op brood zit!).

“Eén keer per week heb ik een cheat day: dan zet ik mijn tanden in een pistoletje of chocoladebroodje. Heerlijk!” — Alain Indria

4-uurtje

Alweer eten? Niks moet natuurlijk, maar het is wel een goed idee om je fabriekje draaiende te houden en dus vijf of zes keer per dag te eten. Zo eet je in kleinere hoeveelheden en heb je niet de neiging om drie keer per dag helemaal los te gaan. Voor je vieruurtje mag je zo veel groenten en fruit snacken als je wil. Let wel op met bananen, gedroogd fruit en noten: die zitten propvol energie en zijn dus niet ideaal als je gewicht wil verliezen.

Avondmaal

Vlees, vis of vegan, allemaal jouw keuze. In principe kan alles: het komt erop neer het juiste product te vinden. Vervang witte rijst door volle rijst (rijst die je minstens 30 tot 40 minuten moet koken) en kies boekweit of kasha in de plaats van quinoa. Beide alternatieven zorgen ervoor dat je sneller een voldaan gevoel hebt.
“Blijf je sausjes maken zoals je ze lekker vindt, maar gebruik boekweitpasta in de plaats van de klassieke Italiaanse tarwevariant. Boekweit geeft je sneller een voldaan gevoel en houdt je maag langer bezig. Bovendien is het goed voor je aderen.” — Alain Indria

Dessert

Heb je je SkinnyLove nog niet helemaal opgedronken? Ideaal, dan maken we er een toptoetje van! Warm je SkinnyLove op en roer er een stevige portie gojibessen doorheen. Mmmm. Zin in wat anders? Probeer dan een ijsje van geitenmelk, dat een ander type lactose bevat dan koeienmelk en wel wordt afgebroken door je lichaam, ook als je ouder bent dan twintig. Smaakt net zo lekker!
“Ik noem gojibessen de rozijnen van de 21ste eeuw. Let wel op, ze worden ook ‘Red V’ genoemd, die kleine besjes zijn net als Viagra en verhogen je potentie ;).” — Alain Indria