Doorgaan naar inhoud
Keep it simple: volle rijst met geroosterde pompoen

Keep it simple: volle rijst met geroosterde pompoen

Gezond koken hoeft helemaal niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. Je stopt stukjes pompoen in de oven en kookt ondertussen de volle rijst. Paar lekkere ingrediënten erdoor en hoppa: een lekker veggie gerechtje!

Volle rijst met geroosterde pompoen

Ingrediënten*

Extra nodig: bakpapier

Zo doe je dat

Start met het koken van de volle rijst. Deze heeft namelijk 45 minuten nodig om te garen. Kook zoals aangegeven op de verpakking. Schep de groentebouillon door het kookwater voor extra smaak van de rijst. 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng in een schaal de pompoenstukjes met de olijfolie en leg in een enkele laag, op de met bakpapier beklede bakplaat . Bak in de voorverwarmde oven, gedurende 30 minuten of tot ze lichtbruin en gaar zijn. Keer ze halverwege de baktijd.

Meng sinaasappelsap, de shoyu en de knoflook met een klein scheutje olijfolie naar smaak in een klein schaaltje. Doe de rijst in een grote schaal. Besprenkel met het limoensapmengsel en roer om tot alles goed gemengd is. Schep de pompoen er voorzichtig door en serveer direct. 

Weet je niet precies hoe je een pompoen moet snijden? Bekijk dan onderstaande video:

Serveersuggesties: 

Ook lekker:

Vorig artikel Tomaten-groentensaus met sardines en volle rijst
Volgend artikel Arroz con pollo: Spaanse rijst met kip en groenten