bieten

De ene biet is de andere niet: alle soorten bieten op een rij

We kennen allemaal de rode biet. Maar pas op: de ene biet is de andere niet! Wij zetten de verschillende soorten bieten voor je op een rijtje, voor de nodige variatie in je eetpatroon. Met een lekker recept!

Ontdek de verschillende soorten bieten

Rode bieten
De bekendste biet is natuurlijk de rode biet. Er bestaan twee soorten: de winter- en zomerbieten. Winterbieten zijn rond, iets groter dan hun zomerse zusje en hebben geen loof. Het seizoen van de winterbietjes loopt van oktober tot april. Wanneer je ze goed koel bewaart, zijn ze een paar weken houdbaar.

Van mei tot september zijn zomerbieten verkrijgbaar van ongeveer mei tot september. Ze zijn een pak kleiner dan de winterbieten en bevatten loof.

rode bieten

Chioggia biet
De mooiste biet van allemaal met prachtige rood en wit gekleurde ringen met een zoete smaak. Chioggia bieten zijn afkomstig uit het Italiaanse plaatsje Chioggia. Wanneer je deze biet kookt, verliest ‘ie zijn mooie kleuren. Beter eet je de chioggia dus rauw. Met een likje SkinnyLove spread pesto , rucola, geitenkaas, pompoenpitten en geitenkaas.

chioggia bieten

Oerbiet
De oerbiet – ook wel crapaudine genoemd – kenmerkt zich door zijn lange vorm en ruwe schil. Door de structuur neemt de oerbiet veel vocht en voedingsstoffen op, waardoor ‘ie zeer krachtig smaakt.

Recept voor salade met oerbiet of rode biet

Oerbiet of rode biet
Koolrabi
Appel
Sjalot, gesnipperd
Gemengde sla
1 eetlepel olijfolie
Kneepje citroensap
Peper en kruidenzout
Craving killer fruity mix

Snijd de biet, koolrabi en appel in blokjes en meng samen met de olijfolie en het citroensap door de sla. Kruid met peper en kruidenzout en bestrooi met de fruity mix.

View this post on Instagram

Crapaudine oerbiet

A post shared by Huisman AGF (@degroentehuisman) on

Gele biet
Deze biet met een gele binnenkant smaakt heerlijk zoet. Met de mooie kleur is het een mooie variant op de rode biet voor in een salade of uit de oven. De gele biet is wat zoeter van smaak en kan rauw en gekookt worden klaargemaakt.

gele biet

Warmoes of snijbiet
Warmoes is een bladgewas, dat een beetje lijkt op spinazie. Je kunt er de bladeren en de steeltjes van eten. Warmoes of snijbiet smaakt licht naar rode bietjes. Lekker om rauw te verwerken of eventjes mee te bakken in een wokgerecht met noedels.
warmoes of snijbiet

Lees ook:

ONZE EIGEN WINKELS

Sinds 1972 – reeds 48 jaar – zijn wij als bio-bedrijf op duurzame wijze actief in België.
Vanaf begin 2020 helpen wij ook Nederlanders die er voor kiezen op een vlotte en gezonde manier af te vallen. Binnenkort hopen we ook in Nederland een eigen shop te kunnen openen.

100% TEVREDENHEID GEGARANDEERD

100% tevredenheidsgarantie