Doorgaan naar inhoud
SkinnyLove Proof shakshuka met feta en kasha

SkinnyLove Proof shakshuka met feta en kasha

Shak.. watte?! Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht met tomaten en paprika. Normaal gezien wordt het gemaakt met gepocheerde eieren, maar wij maakten 'm SkinnyLove Proof door deze te vervangen door feta. 

Kasha is gepelde en geroosterde boekweit. Je kunt kasha koken en gebruiken als alternatief voor rijst. Kasha kan ook puur gegeten worden. Lekker knapperig over en slaatje, bijvoorbeeld. 

Shakshuka met feta en kasha

Ingrediënten*

2 personen

Zo doe je dat

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook en paprika samen met de Super Chili Spread, Spicy Tomato, kruidenmix en een snufje kruidenzout. Bak ongeveer 10 minuten totdat de paprika zacht is. Roer regelmatig.

Voeg dan de tomatenpuree toe, breng aan de kook en laat nog 10 minuutjes zachtjes koken.

Roer de laatste 5 minuten de kasha erdoor. De kasha heeft dan nog een flinke bite. Mocht je het graag zachter eten, kook het dan wat langer mee. 

Brokkel de feta over erover met de verse koriander en serveer direct.

* Koop liefst biologisch

Ook lekker: 

De SkinnyLove Community

Zin in meer lekkere recepten van SkinnyLovers of wil je graag mee praten over jouw weg naar een gezond en slank gewicht? Meld je dan nu aan bij onze SkinnyLove Community op Facebook. Hier vind je veel positieve verhalen en ervaringen, recepten, tips & tricks van beginnende en ervaren SkinnyLovers. In de SkinnyLove Community kun je terecht met al jouw vragen en deel je jouw grote en kleine succesjes. Bovendien zorgt Alain voor een boel inspiratie die je niet wilt missen!

Naar de Community>>

 

Vorig artikel Lekker bijgerecht: geroosterde broccoli met sinaasappel en gember
Volgend artikel Zelf SkinnyLoveProof jam maken van vers fruit