Doorgaan naar inhoud
Frisse sobanoedels met courgette, spinazie en paprika

Frisse sobanoedels met courgette, spinazie en paprika

Deze sobanoedels met courgette, spinazie en paprika danken hun frisheid aan het sap van een citroen. Een combinatie die je misschien niet zelf zou bedenken. You're welcome!

Frisse sobanoedels met courgette, spinazie en paprika

Ingrediënten*

2 personen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 200 gram spinazie
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1/2 courgette, in halve maantjes
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1/2 bosje bieslook, grof gehakt
  • 200 gram sobanoedels, in winkelmandje>>
  • 4 el SkinnyLove olijfolie look - chili - gember, in winkelmandje>>
  • pijnboompitten, in winkelmandje>>
  • rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)

Extra nodig: wok

Zo doe je dat

Kook de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet ze af en spoel heel goed uit onder koud, stromend water. Zet even apart.

Meng het citroensap, -rasp, bieslook en 2 el van de olijfolie in een klein schaaltje door tot een dressing. Voor een extra spicy gerecht voeg je de rode chilipeper toe. Anders kruid je het gerecht bij de laatste stap nog met extra peper uit de molen of witte peper. 

Verhit de overige 2 el olijfolie in een wok op middelhoog vuur en fruit de ui gedurende 1 minuut. Doe de courgette en paprika erbij en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn. 

Doe de spinazie erbij en schep goed om tot ze volledig is geslonken. 

Schep er nu de noedels door samen met de dressing en blijf omscheppen tot alles goed warm is. 

Bestrooi met pijnboompitjes en serveer. 

Ook lekker: Knoflook-limoengarnalen met broccoli en volle rijst


*Kies liefst voor biologische producten 

Vorig artikel Sobanoedels met zalm en broccoli uit de wok
Volgend artikel Spicy zalm met paksoi en lente-ui uit de oven