Doorgaan naar inhoud
Zwak immuunsysteem

Een zwak immuunsysteem? Let op deze signalen

In deze tijden neem je extra voorzorgsmaatregelen om gezond te blijven. Nu de mondkapjes weer terug zijn in het straatbeeld en we weer afstand nemen van elkaar, blijft het echter ook zeer belangrijk om een sterk immuunsysteem te hebben dat terug kan vechten tegen de ziektekiemen die je kan tegenkomen.

Voel je je vaak niet lekker, ben je vermoeid of heb je andere vervelende symptomen die je niet goed kunt plaatsen, kan dat betekenen dat je immuunsysteem verzwakt is. Allereerst: neem bij symptomen nog altijd contact op met je huisarts of een coronatest nodig is. Daarnaast is het altijd belangrijk om te weten hoe het gesteld is met je immuunsysteem.

Een zwak immuunsysteem? Let op deze signalen

Je stresslevel is heel hoog

Het is geen toeval dat je de neiging hebt om ziek te worden na een groot project op het werk of een emotionele situatie thuis. Volgens een rapport van de American Psychological Association verzwakt langdurige stress het immuunsysteem. Dat komt omdat stress de lymfocyten van het lichaam vermindert, de witte bloedcellen die helpen bij het bestrijden van infecties. Hoe lager je lymfocytenniveau, hoe meer risico je loopt op virussen zoals een verkoudheid.

Je bent altijd verkouden

Het is volkomen normaal dat volwassenen zich elk jaar door twee of drie verkoudheden heen niezen en snotteren. De meeste mensen genezen daarvan in zeven tot tien dagen. Het kost het immuunsysteem drie tot vier dagen om antilichamen te ontwikkelen en vervelende ziektekiemen te bestrijden. Wanneer je constant verkouden bent, is dat een duidelijk teken dat je immuunsysteem moeite heeft om je lichaam voldoende te beschermen.

Je hebt veel problemen met je buik

Als je regelmatig last hebt van diarree of juist van constipatie, kan dat een teken zijn dat je immuunsysteem verzwakt is. Bijna 70 procent van het immuunsysteem bevindt zich in het spijsverteringskanaal. De gunstige bacteriën en micro-organismen die daar leven, verdedigen je darmen tegen infecties en ondersteunen het immuunsysteem. Lage hoeveelheden van deze nuttige darmbacteriën kunnen zorgen voor virussen, chronische ontstekingen en zelfs auto-immuunziekten.

Wondjes genezen langzaam

Meestal genezen schaafwondjes of sneetjes vrij snel, maar niet wanneer je een verzwakt immuunsysteem hebt. Let daarbij zeker op dat je de wondjes goed verzorgt zodat ze niet geïnfecteerd geraken.

Je hebt vaak last van infecties

Heb je regelmatig rood en ontstoken tandvlees, maag- en darmproblemen, urineweginfecties, sinusitis, oorinfecties, schimmelinfecties, …? Dat kan erop wijzen dat je immuunsysteem niet in orde is.

Je voelt je altijd moe

Als je genoeg slaap krijgt en nog steeds last hebt van vermoeidheid, kan het zijn dat je immuunsysteem je iets probeert te vertellen. Als je immuunsysteem het moeilijk heeft, heeft je energieniveau dat ook.

Geef een boost aan je immuunsysteem

Gelukkig is er aan een zwak immuunsysteem iets te doen. Door een gezonde levensstijl met gezonde voeding, een goede nachtrust, weinig stress en voldoende beweging, help je jouw immuunsysteem al een goed eind op weg om te versterken.

 

Wil je jouw immuunsysteem een flinke boost geven? De Immunity Booster Family Defense geeft ziektes en ongewenste externe invloeden geen kans . Het versterkt het evenwicht van je darmflora en je afweersysteem en geeft een boost aan je energie en je darmflora op een krachtige, natuurlijke en veilige manier. De Immunity Booster Family Defense is een explosie van framboos, blauwe bosbes en acerola, rijk aan vitamine C en bevat probiotica⁴ .

Vorig artikel Lifehack: zo schil je een kiwi in vijf seconden
Volgend artikel Is mango eten gezond? Dit is waarom deze vrucht écht goed is voor je